Over "Van kabas tot rugzak" 200 jaar Nederlandstalig onderwijs in Brussel.

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

13 jan t/m 11 mei
in Brugge - Concertgebouw

Symfonieorkest Vlaanderen

Mini-abonnement. Uit het concertaanbod voor het concertseizoen 2022-2023 selecteerden we 3 topconcerten van het Symfonieorkest Vlaanderen...
13 jan
in Antwerpen - Koningin Elisabethzaal

Theaterconcert The Tempest

Woelige verbeelding van Shakespeare
25 apr

"Van kabas tot rugzak" 200 jaar Nederlandstalig onderwijs in Brussel.

Vandaag de dag lijkt het niet meer dan normaal dat het Nederlands een onderwijstaal is in Vlaanderen en Brussel.Toch heeft het Nederlandstalig onderwijs in de hoofdstad er sinds de invoering van de Taalbesluiten ten tijde van het Verenigd Koninkrijk der Nederladen en later in het jonge koninkrijk België een heel apart traject opzitten.Een combinatie van maatschappelijke tendensen en politieke beslissingen inzake taal-en onderwijsbeleid zorgden voor een specifiek Brusselse context die ook leidde tot een soms zeer  bijzondere pedagogische aanpak met niet  altijd even veel ruimte voor het Nederlands in het curiculum.

dinsdag 25 april 2023 om 19:30 uur

In 2021 en  2022  bracht het Archief en Museum voor het Vlaams Leven in Brussel deze geschiedenis weer tot leven in de tentoonstelling" Van kabas tot rugzak . 200 jaar Nederlandstalig onderwijs in Brussel".

Tijdens de lezing neemt curator Mike Carremans u mee van de transmutatieklassen van Karel Buls to het meertalig onderwijs in een superdiverse hoofdstad.

foto:  Soepbedeling in Gemeenteschool Nr. 7 in de Hoogstraat ( 1897 )

Zaal Nr.1  Mimosa   Basliek van Koekelberg 

info :  fj.travershoef@skynet.be        0475 246967

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 7,00
Standaard € 10,00

Info: Telefoonnummer of e-mailadres

Labels: Activiteit