Activiteiten

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

13 jan t/m 11 mei
in Brugge - Concertgebouw

Symfonieorkest Vlaanderen

Mini-abonnement. Uit het concertaanbod voor het concertseizoen 2022-2023 selecteerden we 3 topconcerten van het Symfonieorkest Vlaanderen...
13 jan
in Antwerpen - Koningin Elisabethzaal

Theaterconcert The Tempest

Woelige verbeelding van Shakespeare

Activiteiten

 1. Op
  28 feb
  inGanshoren 

  Klimaat & Water

  De afgelopen zomers waren bij de heetste en doogste ooit ! Hoe evolueert het klimaat in Vlaanderen precies? Zijn de klimaatevoluties nu ook al zichtbaar?  Is er meer wateroverlast? Volgen er nog dergelijke kurk droge zomers? Wat is de invloed van de toenemende urbansatie?Moeten en of / kunnen wij ons aanpassen?

  Op al deze vragen zal Prof.dr.ir.Patrick Willems proberen een sluitend antwoord te geven.                                                                                        

  Zaal  Nr.1 Mimosa  Basiliek Koekelberg     19u30

          fj.travershoef@skynet.be

  Activiteit
  Klimaat & Water
  Meer informatie
 2. Op
  28 mrt

  400 jaar Keizerlijk Graafschap Reckheim

  "De Schat van Reckheim"  met striptekenaar en auteur  Lieven Lemmens

  Zaal Nr.1 Mimosa  Basiliek van Koekelberg  om 19u30

  Activiteit
  Meer informatie
 3. Op
  25 apr

  "Van kabas tot rugzak" 200 jaar Nederlandstalig onderwijs in Brussel.

  Vandaag de dag lijkt het niet meer dan normaal dat het Nederlands een onderwijstaal is in Vlaanderen en Brussel.Toch heeft het Nederlandstalig onderwijs in de hoofdstad er sinds de invoering van de Taalbesluiten ten tijde van het Verenigd Koninkrijk der Nederladen en later in het jonge koninkrijk België een heel apart traject opzitten.Een combinatie van maatschappelijke tendensen en politieke beslissingen inzake taal-en onderwijsbeleid zorgden voor een specifiek Brusselse context die ook leidde tot een soms zeer  bijzondere pedagogische aanpak met niet  altijd even veel ruimte voor het Nederlands in het curiculum.

  Activiteit
  "Van kabas tot rugzak" 200 jaar Nederlandstalig onderwijs in Brussel.
  Meer informatie
 4. Op
  23 mei
  inGanshoren 

  "JENSEITS VON BELGIEN"

  "AAN DE ANDERE KANT VAN BELGIE"

  België is een zakdoek groot. En toch is het water tussen Duitstalig België en Vlaanderen diep.De media brengen grote koppen over de kloof tussen Vlaanderen en ( Franstalig) Walonië,over Duitstalig België zelden een woord.Vlamingen en Duitstalige Belgen kennen elkaar niet.Over die laatsten is er nochthans veel te vertellen.Sterker nog, hun verhaal is onvermoed facinerend.Hoewel ze tot 100 jaar geleden Duitsers waren, voelen ze zich vandaag overtuigd Belg.Onbedoeld vormen ze met hun Deutschsprachige Gemeinschaft de kleinste entiteit in de EU die over wetgevende macht beschikt en hoewelde pakweg 80.000 Duitstalige Belgen hun moedertaal delen met de taalkundige meerderheid in de EU, worden ze in België nauwelijks gehoord.

       Zaal  Nr.1  Mimosa  Basiliek van Koekelberg    19u30.    

        info  :   fj.travershoef@skynet.be

  Activiteit
  "JENSEITS VON BELGIEN"
  Meer informatie