Over "JENSEITS VON BELGIEN"

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

13 jan t/m 11 mei
in Brugge - Concertgebouw

Symfonieorkest Vlaanderen

Mini-abonnement. Uit het concertaanbod voor het concertseizoen 2022-2023 selecteerden we 3 topconcerten van het Symfonieorkest Vlaanderen...
13 jan
in Antwerpen - Koningin Elisabethzaal

Theaterconcert The Tempest

Woelige verbeelding van Shakespeare
23 mei

"AAN DE ANDERE KANT VAN BELGIE"

België is een zakdoek groot. En toch is het water tussen Duitstalig België en Vlaanderen diep.De media brengen grote koppen over de kloof tussen Vlaanderen en ( Franstalig) Walonië,over Duitstalig België zelden een woord.Vlamingen en Duitstalige Belgen kennen elkaar niet.Over die laatsten is er nochthans veel te vertellen.Sterker nog, hun verhaal is onvermoed facinerend.Hoewel ze tot 100 jaar geleden Duitsers waren, voelen ze zich vandaag overtuigd Belg.Onbedoeld vormen ze met hun Deutschsprachige Gemeinschaft de kleinste entiteit in de EU die over wetgevende macht beschikt en hoewelde pakweg 80.000 Duitstalige Belgen hun moedertaal delen met de taalkundige meerderheid in de EU, worden ze in België nauwelijks gehoord.

     Zaal  Nr.1  Mimosa  Basiliek van Koekelberg    19u30.    

      info  :   fj.travershoef@skynet.be

dinsdag 23 mei 2023 om 19:30 uur

Tim Peinen is historicus noch reisgids maar behept zich met de liefde voor Duitstalig Belgiê.Hij trok een jaar lang als het ware blootvoets op pad, "jenseits von Belgien" (aan de andere kant van België). Wat blijkt ? Door figuurlijk de schoenen uit te trekken, neem je meer waar en kijk je onbevangen rond.Niet als opsomming van feiten , maar vergezeld van historisch en recent beeldmateriaal gaat Tim Peinen honderd uit vertellend verder waar bestaande bronnen eindigen en schets hij ook wie die Duitstalige Belgen zijn en hoe ze vandaag in het leven staan.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 7,00
niet leden € 10,00

INFO :fj.travershoef@skynet.be

           0475 246967

Labels: Activiteit